Leba/TTF

Ook voor het inkopen van gas zijn er twee mogelijkheden: inkopen voor de langere termijn en inkopen voor de korte termijn op de handelsbeurs per dag. Dit gebeurt op de Title Transfer Facility (TTF) day-ahead-markt (oftewel: de LEBA).

 

De LEBA/TTF is in 2002 gestart door de Nederlandse Gasunie, nadat de gasmarkt geliberaliseerd werd. Deze beurs biedt de mogelijkheid om gas dat al aanwezig is binnen het gasnetwerk, aan een andere partij te verkopen. Inmiddels is de LEBA/TTF samen met de Britse NBP het grootste gashandelsplatform van Europa.

Ook de LEBA/TTF is, net zoals de EPEX, een spotmarkt. Dit betekent dat hier contracten worden gesloten waarbij er de volgende dag al gas geleverd wordt.

Benieuwd naar de gasprijzen op de LEBA-Beurs?

q

De gasprijs op de LEBA-beurs

De handelsprijzen voor gas worden op de beurs weergegeven per kubieke meter (m3). Een kubieke meter staat gelijk aan een verbrandingswaarde van 9,7694 kWh.

Ook de prijzen op de LEBA/TTF zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Als het economisch wat minder gaat, zoals tijdens de Coronacrisis zal de prijs van het gas dalen. De vraag is dan immers laag, omdat bedrijven minder gas verbruiken. De prijs zal echter stijgen, als bijvoorbeeld de gaswinning in Groningen omlaag gaat. 

BESTE PRIJS GARANTIE

JARENLANGE ERVARING

SNELLE SERVICE

De LEBA-beurs voor grootschalige energiegebruikers

Op de LEBA-beurs kan goed geprofiteerd worden van prijsschommelingen. Hierdoor is de prijs op de handelsbeurs per dag gemiddeld gezien goedkoper. Hierdoor wordt het meeste gas op deze manier verhandeld.

Hoe sluiten wij voor u de beste deal op de LEBA-beurs?

Wij zorgen voor de beste deal op de LEBA-beurs en brengen u als zakelijke inkoper een maand gewogen gemiddelde bedrag in rekening. Dit maakt ons uniek en voor veel bedrjven kan dit extra voordelig zijn. Zij betalen dan zelfs minder dan dat ze elke dag inkopen. Hoe dit kan? Lees hier meer over op de ‘ons product’ pagina. 

Benieuwd naar de gasprijzen
op de LEBA-Beurs?